fbpx

Hybride warmtepomp financieren: de mogelijkheden

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor hybride warmtepompen. Met HAASheat maak je o.a. gebruik van het bruto-netto voordeel door via de werkgever de hybride warmtepomp aan te schaffen. Onderstaand volgt een overzicht van de verschillende mogelijkheden. 

Subsidie warmtepompen (ISDE-subsidie)

Voor iedereen met een woning gebouwd voor 30 juni 2018 die een hybride warmtepomp wil aanschaffen is de ISDE-subsidie beschikbaar. Deze Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) geldt voor iedereen met een bestaande woning. Hoeveel warmtepomp subsidie iemand krijgt is afhankelijk van de hybride warmtepomp die je kiest tussen de €2.400 en de €2.700. De subsidie hebben wij al verwerkt in de aanschafprijs, zodat jij niet 3 maanden hoeft te wachten op jouw geld.

Lage lening van het Warmtefonds (overheid) Vanaf 0% rente met een looptijd van 15 jaar.

Betaal eenvoudig uit jouw besparing! Het is mogelijk om de aanschaf van een hybride warmtepomp met een lening te doen en de aanschafkosten uit te spreiden over180 maanden (15 jaar). In dit geval is de aanschaf te betalen uit de besparing. De besparing is €50 tot wel €200 aan energiekosten per maand, waarmee de kosten voor de lening kunnen worden betaald. Zo levert jouw investering steeds elke maand geld op. Op deze lening zit momenteel een rente vanaf 0%.

Waarom dan kiezen voor een hybride warmtepomp met HAASheat?

HAASheat maakt gebruik van de regelingen voor werkgevers om netto vergoedingen uit te keren aan medewerkers. Bij deze nieuwe vorm van duurzame inzetbaarheid profiteer je als werknemer van een bruto-netto voordeel, wat tot 50% korting op de aanschaf en installatie oplevert. HAASheat regelt voor jou het hele proces van A tot Z. De schouw, installatie, service en dus ook de subsidieaanvraag* en eventueel de lening. Dat scheelt veel uitzoekwerk. Je profiteert dus niet alleen van de warmtepomp subsidie (en eventueel de lening), maar ook nog eens van werknemersvoordelen!

Inruil brutoloon voor een netto vergoeding, in samenwerking met EY

Om via de werkgever te kunnen profiteren van de werknemersvoordelen werkt HAASheat met een inruil. Je kunt ervoor kiezen om maandelijks een gedeelte van het brutoloon in te leveren, dat vervolgens netto uitgekeerd wordt zodat er geen belasting over betaald hoeft te worden. Hoeveel brutoloon je inlevert, kun je zelf bepalen. Dit kan een hoog bedrag zijn waardoor binnen twee jaar de hele aanschafprijs terug ontvangen is, of een laag maandelijks bedrag waarbij het aanschafbedrag in zeven jaar is teruggekregen via de werkgever.

Betalen met je vrije dagen

Het is ook mogelijk om met vrije dagen te betalen, want jouw vrije dag is geld waard! Je levert enkele verlofdagen per jaar in, die met het HAASheat concept 50-100% meer waard zijn ten opzichte van wanneer je deze netto zou laten uitbetalen. Bij HAASheat maak je namelijk gebruik van de bruto waarde van een verlofdag. Je kunt ook hier ervoor kiezen om wat meer vrije dagen in te leveren en in een korte periode van twee jaar het aanschafbedrag te ontvangen. Of je levert slechts enkele verlofdagen per jaar in, waardoor je in zeven jaar het aanschafbedrag terugkrijgt via de werkgever.

Betalen met vrije dagen

Het is ook mogelijk om met vrije dagen te betalen, want jouw vrije dag is geld waard! Je levert enkele verlofdagen per jaar in, die met het HAASheat concept 50-100% meer waard zijn ten opzichte van wanneer je deze netto zou laten uitbetalen. Bij HAASheat maak je namelijk gebruik van de bruto waarde van een verlofdag. Je kunt ook hier ervoor kiezen om wat meer vrije dagen in te leveren, en in een korte periode van twee jaar het aanschafbedrag terug te ontvangen. Of je levert slechts enkele verlofdagen per jaar in, waardoor je in zeven jaar het aanschafbedrag terugkrijgt via de werkgever.

Betalen met een combinatie van vrije dagen en brutoloon inruilen

Een combinatie van brutoloon inruilen en enkele verlofdagen per jaar is uiteraard ook mogelijk. Je kiest in overleg met de werkgever zelf wat het beste bij jouw situatie past.

Via de werkgever met HAASPlus+, ook bij een volle WKR!

HAASheat maakt gebruik van de regelingen voor werkgevers om onbelaste vergoedingen uit te keren aan medewerkers. Soms kan het voorkomen dat een werkgever geen ruimte meer heeft in dit budget (WKR). Met HAASPlus+ ruil je als medewerker een aantal extra verlofdagen in, waardoor het toch mogelijk is om een nettovergoeding te ontvangen van de werkgever. De 80% eindheffing wordt voor de werkgever volledig gecompenseerd, waardoor zij het HAASheat concept kostenneutraal kunnen aanbieden. Ook met HAASPlus+ profiteer je nog steeds van een voordeel op de aanschafprijs, ten opzichte van wanneer je de aanschaf en installatie niet via HAASheat zou doen.

*HAASheat verrekent de ISDE-subsidie met de aanschafprijs die je betaalt aan HAASheat. De subsidie is dus al inbegrepen bij jouw prijs. Hierdoor hoef je niet 3 maand te wachten op de subsidie. 

Bereken nu jouw prijs voor een hybride warmtepomp inclusief installatie via HAASheat in onze calculator.